RaPSoZ FoRuM KuRaLLaRı
1-Forumlarda soru sormadan önce, başlığın daha önceden açılıp açılmadığını arama yaptırarak kontrol ediniz. Daha önce yazılmış sorulara ayrıca cevap verilmez.
2-Forum başlığı olarak, "Acil yardım, Mutlaka Bakın, Yardım edin, Yardım Edecek Yok mu? vb. gibi" başlıklar kullanmayınız. Bu tür başlığa sahip mesajlar forum yöneticileri tarafından silinebilir, değiştirilebilir yada kilitlenebilir.
3-Tehdit edici, küfürlü, örf ve adetlere aykırı, müstehcen, kaba, nefret dolu ya da çok miktarlarda istenmeyen mesajlar göndermek; din, dil, ırk ayrımına yönelik iletiler göndermek ve materyaller kullanmak; forum yöneticilerini ve kullanıcılarını küçümser davranışlar sergilemek uyarısız sistemden uzaklaştırılmaya neden olabilir.
4-Forumda yazılacak konular ilgili bölümlere yazılmalıdır. Yöneticilerin bu tür konuları haber vermeksizin silme/taşıma yetkisi vardır.
5-Forumlar bir sohbet ortamı değildir. Bu nedenle sohbet ederken kullandığınız işaretleri, kısaltmaları mesajınızda kullanmayın. (Örneğin; Thx yerine Teşekkürler, Pls yerine Lütfen kullanabilirsiniz.)
6-Aynı soruyu çabuk cevaplanması amacıyla birkaç kere yeni konu açarak sormayın.
7-Forumda yazılan mesajlardan yazarı sorumludur. Sitemiz hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmeyecektir. Kullanıcılara ait IP'ler sisteme kayıt edilir, gerekli durumlarda ilgili yasal mercilere verilebilir.
8-Forum ortamına kişisel problemler, anlaşmazlıklar taşınamaz. Bu tür konuları iletişim araçları ile (MSN, ICQ vb.) kendi aranızda hallediniz. Bu mesajlar uyarı yapılmaksızın silinir.
9-Forumu sohbet ortamına dönüştürecek gereksiz mesajlar ile kurallara aykırı mesajlar neden belirtilmeksizin silinecektir!
10-İmzalarınızda ticari amaç taşıyan; site ve link bulundurmak, ayrıca resim olarak 300X125 pixel ve 250 kb'den büyük 1 adet'ten fazla resim kullanmak ve 10 satırdan fazla (Satır boşlukları dahil) yazı bulundurmak kesinlikle yasaktır. Bu kuralın ihlali durumunda yönetim imzanızı değiştirme veya silme hakkına sahiptir.
11-Foruma farklı takma isimler ile birden fazla üye olunamaz. Üye olanlar önceki üyeliklerinin silinmesini istemelidirler. Tespit durumunda bu kişilerin bütün üyelikleri uyarı yapılmaksızın silinir.
12-“Bu bölümde reklam yapabilirsiniz” yazmayan hiçbir yerde reklam yapılamaz.
13-Başkalarına ait kişisel bilgileri vermek yasaktır. (Adres, telefon numarası, hesap bilgileri gibi)
14-Mesaj sayısını artırmak için ard arda, gereksiz yere, boş içerikli mesajlar göndermek yasaktır.
15-Siteye üye olan ve üye olacakların bu kuralları kabul ettikleri öngörülür! Bu kuralları kabul etmeyenler üyeliklerinin silinmesi talebinde bulunabilirler.
Lütfen sitede bu kurallar çerçevesinde hareket ediniz...